preloadingpreloadingpreloading
Location: Etusivu > Arkisto > Artikkeleja menneiltä vuosilta > Niko Mäkinen, 12-vuotta, mini-motojen EM-kilpailuun. 20.2.2007

Niko Mäkinen, 12-vuotta, mini-motojen EM-kilpailuun. 20.2.2007

Turun Moottorikerhoa edustava Niko Mäkinen, 12v, tulee tekemään suomalaista moottoriurheiluhistoriaa tulevana viikonloppuna, kun hän osallistuu kautta aikojen nuorimpana kuljettajana ratamoottoripyöräilyn eli road racingin kansainväliseen arvokilpailuun.
Samaan aikaan kun MotoGP luokan kuskit ajavat omaa sarjaansa Laguna Secassa Yhdysvalloissa, starttaa Niko mini-motojen Euroopan mestaruus osakilpailuun Hollannin Stadskanaalissa.

Kilpailu ajetaan 2 päiväsenä. Lauantaina ajetaan vapaat harjoitukset, aika-ajot sekä 1. finaali. Sunnuntain aikataulussa on harjoitukset sekä 2. finaali.

Niko lähtee kilpailuun luottavaisin mielin, sillä kalusto on kunnossa ja ”miehellä” kova tsemppi päällä.

Tavoitteekseen Niko asettaa sijoittumisen 15 nopeimman kuljettajan joukkoon, eli pistesijoille. Loppukilpailuun hyväksytään aika-ajojen perusteella 24 kuljettajaa.

Niko johtaa tällä hetkellä omaa juniori C-luokkaansa Suomen sarjassa ja on yleiskilpailuissakin (juniori B+C) ottanut useita palkintosijoja. Suomen sarjaa on ajettu nyt 3/5 kisaa. Suomessa kevyemmät B juniorit ( alle 45 kg ) ja painavammat ( yli 45kg ) ajavat samassa lähdössä ja Niko joutuu antamaan tasoitusta omalla n. 62 kg:n painollaan mutta se ei ole tahtia haitannut.

Niko ajaa kilpailunsa tsekkiläisellä BLATA mini-motolla, johon on Suomen maahantuojan toimesta tilattu EM sääntöjen mukaiset moottorin osat, sillä Suomen sarjassa ajetaan hieman tehokkaammilla moottoreilla.

Kilpailukalenteri

RFME CEV Espanjan Mestaruussarja

7.-8.4. Albacete
26.-27.5. Barcelona
23.-24.6. Navarra
14.-15.7. Aragón
8.-9.9. Valencia
20.-21.10. Jerez

Sivukartta & Tulostusnäkymä
Viimeisin päivitys
18.10.2018 16:43:49 Powered by CMSimple | Kirjaannu