NIKO MÄKINEN - SUPERBIKE

Kaudelle 2007 tehtiin iso satsaus ja hankittiin aito Hondan  Niko Mäkinen / Honda 125GP125 kilpuri. Pyörä ostettiin Ajon Akilta ja oli hieno hetki kun pyörä käytiin hakemassa Akaalta ja Aki itse sen luovutti.

Hondalla sitten tutustuttiin isompiin kilpapyöriin ja käytiin kauden aikana ajamassa myös uuden ”mini” luokan pyörälläkin, eli MiniSupermotoa, pikkupyörien kisoissa. Kauden 2007 loppusaldona GP125 luokan 9. tila SM sarjassa ja MiniSuperit luokassa 3. tila.

2008 kaudelle GP125 kalustoa pikkasen päivitettiin ja vaihtelevan kauden päätteeksi Nikon loppusaldona 5. tila SM sarjassa. Tiukkoja ja hyviä kisoja koko kauden.

2009 kaudelle hommattiin Ajon Akilta sitten ”tuunattu” GP125 kilpuri. Sen kanssa kausi meni ihan reisille, sillä kone leikkasi takuu varmasti kiinni, vaikka kuinka sisään ajoi tai teki mitä vaan… Kunnes sitten kauden viimeiseen kilpailuun tajusimme hommata alkuperäisiä Hondan KIT mäntiä ja hups, peli toimi kuin ihmisen mieli. Sellaista se on reisinki aika ajoin… Välillä onnistuu ja välillä ei, nyt meni koko kausi pilalle sählätessä.

 

Niko Mäkinen / Yamaha 600

2010 kaudelle mietittiin uusia kuvioita ja sitten mukaan astui Kallion Vesa, jonka avustuksella hommasimme ensimmäisen 4-tahti pyörän ja luokkana Superstock 600. Kauden aikana Niko tutustui uuteen pyörään ja pääsikin hyvin sinuiksi Yamahansa kanssa. Kauden aikana tuli hyviä kisoja alle ja aika paljon kilometrejä. Kauden huipennus Räyskälän osakilpailussa, jossa Niko sijoittui 2 tilalle ja pääsi podiumille. Hieno veto kaikkinensa.

2011 kaudella jatkettiin samassa luokassa ja samalla pyörällä. Kausi käynnistyi mukavasti ja Nikolle vaikeuksia tuottanut sadekelin kilpaileminenkin alkoi onnistua ja tulosta syntyi. Niko oli tasaisesti podiumilla kauden aikana ja uran ensimmäinen SM mitali tuli hopeisena kauden päätteeksi.

Niko osallistui myös EM finaali kilpailuun Espanjan Albacetessä. Sinne Niko sai paikan kun muut, jotka olivat PM sarjassa sijoittuneet paremmin kuin Niko, eivät päässeet osallistumaan ja oikeus siirtyi alenevasti eteenpäin. Saatiin kisabudjetti melkein kasaan ja haluttiin lähteä katsomaan kansainvälistä kisameininkiä.
Heti alkumetreiltä lähtien ajaminen onnistui hienosti ja ajat paranivat tasaisesti. Finaalissa sitten maalissa sijalla 12 ja junioreiden (alle 20v) sarjassa EM hopeaa… Aivan loistava päätös kaudelle!

2012 päätettiin lähteä vielä samalla Yamahalla taistelemaan PM pisteistä, sillä SM sarjan kiertämiseen ei ollut mahdollisuuksia. Tiedossa oli jo ennen kauden alkua, että Niko astuu armeijan ”harmaisiin” heinäkuussa ja kesästä tulisi kilpailullisesti kovin rikkonainen.

Pariin PM sarjan kilpailuihin osallistuttiin ja pisteitä tuli muutamia. Ensimmäinen Mantorp Parkin kilpailuviikonloppu meni kaksijakoisesti, eli toisessa kisassa maaliin sijalla 6 ja toisessa keskeytys ulosajon seurauksena.

Alastaron yhdistetyssä PM / SM kisassa eka kisa päättyi nurin menoon ja toinen kisa päättyi ennen kuin ehti alkamaankaan… Eli otettiin riski kelin suhteen ja laitettiin radan kuivumisen toivossa kuivan kelin renkaat ja hups, juuri enne starttia vesisade yllätti ja se oli siinä.
Sitten armeijaan ja loppukausi meni vain ”testatessa” ja harjoitellessa. Ruotsissa käytiin vielä syksyllä kisoissa mutta ne eivät olleet PM kisat vaan Scandinavian Open kilpailut.

Ja mitäs sitten tapahtuukaan, se selviää etusivulla…

GP125

Vuosi Sijoitus Pyörä
2009 24. Honda
2008 5. Honda
2007 9. Honda

 

SM Superstock 600

Vuosi Sijoitus Pyörä
2011 2. Yamaha
2010 6. Yamaha

 

Kuvat: Tomppa /motofoto.info