URL: www.nikoracing.fi/?Arkisto___Artikkeleja_menneilt%C3%A4_vuosilta___Niko_M%C3%A4kinen_katsomoon_minibike-kisassa_Hollannissa_23.7.2006

Niko Mäkinen katsomoon minibike-kisassa Hollannissa 23.7.2006

Urheilu | Turun Sanomat 23.7.2006 02:34
JUSSI FRIMAN
Minikokoisten moottoripyörien (pocket-bike) kuluvan kauden toisen kisaviikonlopun Euroopan mestaruuspisteistä ajetaan ilman suomalaiskuljettajaa. Hollannin Stadkanaalissa ajettavassa kilpailussa ensimmäisenä suomalaisena esiintynyt Niko Mäkinen jäi 1,5 sekuntia loppukilpailuun oikeuttavasta kierrosajasta ja näin hän joutuu seuraamaan sunnuntaina kisat katsomon puolelta.

Hollannin osakilpailun ajankohta oli turkulaiselle pahin mahdollinen. Kolmetoista täytettyään hän lukeutuu senioriluokan kilpailijoihin ja sen myötä koko- ja painoerot tasoittuvat.

- Täällä juhlineet italia- ja hollantilaiset kilpailijat painavat 30-35 kg. Niko painaa 62 kg ja on lähes puoli metriä heitä kookkaampi. Senioreissa moottoreiden tehot kaksinkertaistuvat ja se sopii meille paremmin, sanoo isä Mika Mäkinen.

- Niko täyttää huomenna 13 vuotta ja sen myötä nämä ongelmat poistuvat. Aika ihmeissään nämä ovat täällä olleet suomalaiskuljettajan mukanaolosta, isä-Mäkinen selvittää
Karvaan karsinnan kärsimään kokeneelle turkulaiselle tarjoutuisi mahdollisuus parantaa karsiutumisen mukanaan tuomia haavoja jo kahden viikon kuluttua. Tshekin Brno:ssa ajetaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kauden kaksi viimeistä osakilpailua. Onko turkulaiskuljettaja mukana, jää nähtäväksi.